26-03-2019 10:00

Start van de Alliantie Kinderarmoede Nederland

Wanneer: 26 maart 2019 om 10.00 uur
Locatie: ‘The Zone’ van NIBC
Adres: Burgemeester Patijnlaan 19
Postcode/plaats: 2585 BE Den Haag

Deze bijeenkomst is wegens een beperkt aantal plaatsen enkel voor genodigde gasten toegankelijk.

23-05-2019 15:30

Lezing: Opgroeien in sociaal-economische ongelijkheid

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

In het kader van de lezingencyclus Opvoeden en opgroeien tussen wetenschap en praktijk vindt op donderdagmiddag 23 een lezing plaats over opgroeien en sociaal-economische ongelijkheid. Vanuit verschillende perspectieven (wetenschap, praktijk en beleid) kijken we wat het voor kinderen betekent om op te groeien in armoede en op welke wijze voorzieningen en beleid de omstandigheden kunnen verbeteren, waaronder deze kinderen opgroeien, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en goede maatschappelijke vooruitzichten hebben.

Sprekers: Gonneke Stevens (Universiteit Utrecht), Suzanne van Eijk (gemeente Rotterdam) en Tom van Yperen (Nederlands Jeugdinstituut).

Aanmelden kan gratis via https://www.nji.nl/lezingencyclus.

28-05-2019

Bijeenkomst ‘doorpakken door inpakken’ in Rotterdam

Samen met Sam& organiseert de Alliantie Kinderarmoede in mei een themabijeenkomst over bewustwording van kinderarmoede en sociale uitsluiting en het vergroten van het bereik (van voorzieningen). ‘Sam& voor alle kinderen’ is het samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Sam& biedt voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken.

03-06-2019

Publieksacademie: Samen Stoppen wij Kinderarmoede

Op 3 juni organiseren partners van de Alliantie Kinderarmoede een publieksacademie in de stadschouwburg Groningen. Centraal staat de vraag “Wat kun je doen voor kinderen in armoede zodat ze enerzijds nu geholpen zijn bij wat ze nodig hebben en anderzijds hun kans op toekomst met perspectief vergroten”. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via publieksacademie@ndcmediagroep.nl.

13-06-2019

Nieuw tekenmoment voor partners in Eindhoven

Voor nieuwe partners organiseren we tijdens het jaarcongres van Alles is Gezondheid een nieuw moment. Als nieuwe partner ben je van harte uitgenodigd voor het jaarcongres en kun je de hele dag aan het programma deelnemen. Het nieuwe tekenmoment vindt plaats op het hoofdpodium om 15.00 uur. Voorafgaand ontmoeten partners elkaar tijdens een sessie waar o.a. de mini-documentaire Levenslang getoond wordt en ervaringsdeskundige Alinda Scheepers aanwezig is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robine Mens (t.van.velzen@allesisgezondheid.nl).

21-06-2019 10:00

Bijeenkomst: Doorpakken door inpakken

Locatie: Stichting Jarige Job (Hal K & Hal L, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam)

Deze sessie mag je niet missen! Samen met Sam& oraganiseert Alliantie Kinderarmoede een themabijeenkomst over bewustwording van kinderarmoede en sociale uitsluiting en het vergroten van het bereik (van voorzieningen). ‘Sam& voor alle kinderen’ is het samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Sam& biedt voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken.

De sessie is in het bijzonder geschikt voor bestuurders/directie, marketeers en iedereen die met zijn/haar organisatie onderdeel wil zijn van de maatschappelijke beweging. Je wordt zonder twijfel geïnspireerd om met je eigen organisatie bij te dragen. Want alleen met een groot bereik kunnen we er samen voor zorgen dat geen kind meer de dupe is van armoede.

Inschrijven kan (alleen) via deze link. Wees er snel bij, want vol = vol.

24-06-2019

Lunchlezing Onderwijsinspectie in Utrecht: Kansen voor kinderen in Armoede

Besloten lezing.

initiatieven

De initiatiefnemers van deze alliantie zijn:

© 2019